...Sig det til os

Voldtægt sker oftere, end man tror. Nogle undersøgelser peger på, at mere end 3.000 kvinder bliver udsat for seksuelt overgreb hvert år, andre estimerer, at tallet er endnu højere. Hvor mange mænd, der bliver udsat, ved vi ikke.

Mange af dem, der bliver udsat for et seksuelt overgreb, fortæller aldrig nogen om det, og få søger hjælp. I en kampagne forsøger Center for Voldtægtsofre i Aarhus at række ud til dem, der måtte have brug for hjælp, men som endnu ikke har søgt den. Kampagnen har flere dele: en video, en udstilling på Kvindemuseet i Aarhus med de ramtes egne udsagn samt plakater på busser og busstoppesteder.

Kortfilm: Nogle ting er svære at sige...

Nogle ting er svære at sige... er en film, der har til formål at sætte fokus på tabuerne omkring overgreb. Ligeledes viser filmen, hvordan overgreb er en hemmelighed, mange går rundt med.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

De ramtes egne ord

De ramtes egne ord

”Hvad har været det sværeste?”, spurgte vi nogle af de kvinder, der har henvendt sig i Center for Voldtægtsofre efter et seksuelt overgreb. For nogle af kvinderne var det en oplevelse under selve overgrebet, der havde været det værste. For andre var det sværeste at fortælle andre om overgrebet. De mange udsagn er forskellige, men giver samlet et billede af den store krænkelse, et overgreb er, og de konsekvenser det har for dem, der rammes.

Klik på billedet for at læse flere af de voldtægtsramtes egne ord.

Plakater og reklamer

Foråret 2014 kørte vi blandt andet reklamer på busser og busstoppesteder.

Kampagnen henvende sig til piger, kvinder, drenge og mænd, der er blevet tvunget til sex. Budskabet er enkelt: Det kan være svært at søge hjælp, men det hjælper. Vi er her, når du er klar til det.