Kampagne 2015

Center for Voldtægtsofres kampagne Stop Voldtægt prøver at åbne folks øjne for, hvor grænserne går. Vi vil skubbe til fordomme og til holdninger. Vi vil vise, hvad overgreb er. Vi vil opfordre alle til at sige fra, når de ser, at nogen overtræder en andens grænser. 

Vi kan alle sammen gøre en forskel. Jo flere vi er, der viser, at det ikke er ok at overskride andres grænser, jo sværere vil det være, at gøre det. 

Kampagnen bliver lanceret på busser, stoppesteder, Go-cards og Flush-ads i maj 2015 i Aarhus. Derudover bliver kampagnen annonceret på Facebook.

Stop voldtægt kampagnen 2015 er inspireret af den amerikanske ”Make Your Move” kampagne fra 2014. 

Billeder fra kampagnen

 

 Mand på grøn baggrund    Mand med rød baggrund  

 

Se flere kampagnebilleder.

Gør en forskel

Seksuelle overgreb bliver oftest begået i situationer, hvor ofret og gerningspersonen er alene. Alligevel er det meget vi som venner, bekendte eller bare forbipasserende, kan gøre.

Vi kan allesammen sige fra overfor situationer, hvor andres grænser bliver overtrådt. Både når vi hører om det, og hvis vi ser det ske. Hvis vi alle sammen tager afstand fra den slags adfærd, vil der blive begået langt færre overgreb.

Når vi siger fra, er vi med til at skubbe til holdninger også hos de personer, der ellers ville synes, at det er ok. Og vi kan også være med til at gøre en forskel i en konkret situation, hvis vi griber ind, når vi ser at en andens grænser bliver overtrådt. 

Få specifikke tips til, hvordan du kan gribe ind.

Har du ideer til, hvordan man forebygger overgreb?

Hvordan stopper vi seksuelle overgreb? Måske handler det om, vores holdninger og fordomme i forhold til sex? Måske om, at vi skal blive bedre til at passe på hinanden? Eller måske er nøglen noget helt andet? 

Del dine egne tips og var med til at sprede budskabet.

Hvordan gør man?

  1. Tag et billede, hvor du holder et skilt med dit tips til, hvordan man kan forebygge eller forhindre seksuelle overgreb
  2. Læg billedet på Instagram eller twitter med #stopvoldtaegt #stopvoldtægt (eller send det til sarapard@rm.dk, så lægger vi det op).

Tak fordi du er med til at gøre en forskel!

Når vi spørger en gæst, om hun eller han vil have en kop te, er det en selvfølge, at vi respekterer et nej.

Lige så nemt burde det også være med sex. 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Hvornår er det okay?

Sex er dejligt, sex er frækt og sex kan være helt fantastisk... men kun hvis begge parter er med på den og er klar på at gøre det til en god oplevelse. Derfor: 

  • Hav kun sex, hvis din partner siger JA JA JA! og du er 100% sikker på, at hun/han gerne vil have sex med dig
  • Respekter hvis hun/han ændrer mening undervejs
  • Respekter altid et Nej
  • Husk, et usagt nej betyder ikke ja
  • Er din partner meget fuld, så lad være med at have sex - vil han/hun gerne, skal muligheden nok opstå igen