Historien om Maria er historien om en pige, der blot 11 år gammel bliver udsat for noget, der ændre hendes liv for altid. Konsekvenserne for Maria er store. Hun bliver udnyttet, mobbet, truet og mister tilliden til menneskerne omkring sig.  

 

Den aften mit liv tog en drastisk drejning.

Det er fredag aften og Maria er 11 år. To af hendes bedste venner skal overnatte hos hende. De skal se gyserfilm.

"Den ene, Kristoffer, var min bedste ven, jeg havde også et lille børnehave crush på ham. Kristoffer og jeg lå på en madras på gulvet og så filmen. Han begyndte at lægge sig på ryggen af mig. Jeg prøvede at ryste ham lidt af, fordi det var ikke første gang han prøvede på at røre mig. Han spurgte om jeg ville blive sur, hvis han gjorde noget, og jeg sagde, at det kommer an på hvad han ville gøre. Og der skete det! Første gang han trængte sig op i mig!"

 

Maria spørger senere Kristoffer, om hvorfor han havde sex med hende, når han ikke er vild med hende. "Han forklarede at havde fået min vens shotgun, hvis han gjorde det med mig og 200 kr oven i. Jeg blev voldtaget, for penge"

 

Flere overgreb

Det var det første af mange overgreb, og overgrebene blev mere og mere traumatiserende. "En kold vinternat tog han mig analt på en legeplads.  Det var mørkt og fyldt med is og sne over hele pladsen… Det er absolut det værste minde jeg har."

 

Kristoffer udnytter ikke kun Maria seksuelt. Han er også led ved hende. Dagene i skolen er flydt af hårde ord, slag på gange, mobning og trusler: "Han råbte af mig og skreg af mig, slog mig, jagtede mig." Maria beskriver det som, at Kristoffer havde vundet hende, taget hende som sin dukke: ”Han manipulerede mig til at tro, at han var det eneste jeg havde i mit liv, at jeg ikke var andet end sex, at jeg ikke var andet end en... ingenting.

 

Samtidig begynder rygterne at gå på skolen. "Pludselig var jeg ikke bare Maria… men en luder, grim, ulækker, syg, dum, kikset, taber, jeg skulle dø."

 

Til sidst lykkes det Maria at komme fri af Kristoffer. Hun får en kæreste, William, men Maria har det svært. Hun begynder at blive jaloux, få mareridt og mister selvtilliden: "Hvorfor skulle han ikke være ligesom Krisoffer? Jeg havde kun lært kærlighed på en måde jo? Vi slog op."

 

Maria er nu 13 år og har allerede varet udsat for mere end noget barn nogensinde burde udsættes for. Det er sommerferie, og hun har det rigtig skidt. Hun er plaget af selvmordstanker og forsøger at glemme det hele ved at drikke sig fuld. En dag spørger hendes mor hende, om William har taget hendes mødom: "Jeg svarede 'nej, det gjorde Kristoffer', og jeg kunne allerede se hendes nerver komme frem." Maria er ikke klar til at fortælle hendes forældre alt endnu, men senere fortæller hun om overgrebene til sin mor.

 

Voldtaget igen

I starten af 8. klasse bliver det for meget for Maria: "Jeg skulle ind i et lokale med pigerne fra min klasse, men fik smækket døren i hovedet og bagefter kom en af drenge ud og sagde, beklager Maria, ingen adgang for ludere. Jeg hyperventilerede fuldstændigt jeg tog bare min taske og skred, så hurtigt jeg kunne og kom aldrig tilbage igen."

 

Maria starter på en ny skole i nabobyen og føler sig for en stund tryg og oplever at blive taget godt imod og falde godt til på den nye skole. Men hun er stadig plaget af fortiden.

 

"En dag møder jeg en dreng fra min by, som havde kaldt mig villig osv. Pludselig spørger han om jeg ville med hjem. Hvordan skulle jeg bare sige nej? hvad hvis han så slog mig? Jeg måtte hellere gøre som han sagde. Jeg tog med. Vi sad på hans værelse nede i kælderen. Inden jeg får set mig om lukker drengen døren helt til, og slukker lyset, han begynder at nusse mig, og han troede jo virkelig jeg var den billige Maria, så han havde godt troet det her var noget jeg ville. Men jeg var stiv af skræk. Han lænede sig over mig, og kyssede mig. Han sagde jeg skulle give ham et handjob, og bagefter gik han ned og slikkede mig. Jeg have det som en gyserfilm, han gik op til mig og snavede mig, uden at skylle munden, og så trængte han sig selv op i mig. Jeg kunne ikke andet at tænke tilbage på Kristoffer. Da jeg kom hjem græd jeg og skadede mig selv."

 

Ny kæreste, nyt overgreb.

Maria kæmper med følgevirkningerne fra de mange overgreb, mobningen og truslerne. Tiden går og hun møder en ny fyr. Han vil gerne passe på hende og tilbyder at komme over til hende en aften, hvor hun har det rigtig skidt. Han dukker op sammen med en kammerat og de drikker Maria meget fuld: "Jeg kan desværre intet huske. Kun at jeg vågnede nøgen op, med tusch på mig og hans vens navn skrevet på mit ene bryst. Denne her fyr misbrugte mig også seksuelt. Han fik mig helt dybt ned i kuld kælderen, men da jeg var ved at blive 15 år, fik jeg nok. Jeg sagde stop for første gang. Jeg droppede ham og blokerede ham overalt… Men det knuste mig, hvad han havde gjort imod mig."

 

Maria fik angst, posttraumatisk stress, depressioner, hallucinationer hvor hun kunne lugte ting og høre lyde. Samtidig gik hendes skoleliv i stå.

 

Anmeldt

Marias mor var i mange år den eneste i familien, der vidste hvad der var sket. Hun gik psykisk ned på grund af de overgreb hendes datter havde været udsat for. Senere har Marias far og bror også fået det at vide. Det er svært for familien at tale om, men overgrebene, der fandt sted mellem 5 og 7 klasse, er blevet meldt til politiet: "Jeg har anmeldt det første misbrug fra da jeg var barn. Det var helt anderledes end jeg forventede.  Jeg synes ikke det er noget nogle skal være bange for, det var meget nemmere end forventet og jeg kunne mærke hvor alvorligt et emne det er blevet for politiet. Det var som om noget inden i mig lettede helt vildt. Nu ser jeg frem til en barsk men retfærdig retssag!"

 

Jeg har sagt fra, jeg er fri!

Maria har det i dag meget bedre. "Jeg er fri... Jeg ser ikke syner mere, jeg hallucinere ikke mere, jeg overtænker ikke mere eller skader mig selv. Jeg har heller ikke flere selvmordstanker, og jeg kan snakke fuldt åben om alt der er sket for mig, og jeg har et helt fantastisk liv med en skøn familie og de sødeste venner. Jeg har en kæreste i dag, han er det dejligste menneske. Der er skam drenge derude man kan stole 100 % på, du skal bare finde den rette.

 

Faktisk ved jeg ikke hvordan jeg kommet så langt, for jeg har aldrig fået hjælp til min voldtægt, jeg har aldrig fået bearbejdet det med en psykolog inden for det emne. Jeg har bare kæmpet selv. Men jeg har tænkt mig at starte hos et center for voldtægtsofre. hvilket jeg synes alle med tvivl eller bare den mindste tvivl skal gøre, det er ikke et tabu. Det ikke dig der noget galt med! det er ham."

 

Navnene er opdigtede